8 березня Міжнародний жіночий день

Цей святковий день цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства. Свято 8 березня… Саме цього дня ми вітаємо наших матусь, бабусь, сестер, вчителів, подруг — усіх жінок, яких любимо, поважаємо, яким хочемо зробити приємне — зі святом весни, краси й любові, вітаємо і на роботі, і вдома. Для дітей — це, в першу чергу, свято Мами. У деяких країнах цей день відмічається подібно до святкування західноєвропейських свят — Дня матері, Дня Святого Валентина.
Своїм корінням жіночий день сягає у багатовікову боротьбу жінок за участь у житті суспільства нарівні з чоловіками. Ще під час Французької Революції (1789-1799) паризькі жінки, які виступали за «свободу, рівність та братерство», організували марш на Версаль, щоб вимагати надання жінкам виборчого права.
8 березня — свято весни, воскресіння і появи нового життя. Воно слугувало початком відліку нового року. В цей день у багатьох народів світу традиційно важлива роль відводилась жіноцтву, підкреслювалась суспільна роль жіноцтва як дружин, матерів, подруг, коханих.