Олімпійський тиждень

18.09.2018

На сучасному етапі пріоритетність виховання здорового покоління визначається як загальнодержавна проблема. Тому робота в закладі дошкільної освіти спрямована на всебічний розвиток дитини та збереження і зміцнення її здоров’я. Одним із головних завдань освітньої діяльності закладу є створення сприятливих умов для ефективного фізичного розвитку дитячого організму, підвищення опірності інфекційним захворюванням, систематичного загартування з активним використанням здоров’язбережувальних технологій, а також популяризація здорового способу життя та занять фізкультурою та спортом. Саме цими крітеріями керувався наш педагогічний колектив при проведенні Олімпійського тижня. З 10.09.2018 по 14.09.2018 року було заплановано і проведено ряд заходів, які були спрямовані на вирішення цих завдань.

Кожен день тижня був присвячений одному з олімпійських видів спорту.

Понеділок пройшов під гаслом «Кругленький, веселенький» і об’єднав ігри пов’язані з м’ячем. Малята залюбки виконували ігрові завдання, змагалися, грали з м’ячами. Діти старших, середніх груп переглянули тематичні мультфільми та прийняли участь у розвазі «Круглий веселунчик».

Вівторок був днем велосипедиста та відзначився велопробігом під назвою «Навколо «Купави» з вітерцем». А спортивне дозвілля «Швидше до перемоги» дало змогу дітлахам продемонструвати свої навички у володінні двуколісним транспортом.

Середа присвячена легкій атлетиці. Для вихованців були організовани ігри з бігом, стрибками та метанням. А для дітей старших груп проведено ігрове змагання «Хто влучніший». Міні-марафон «На старті з батьками» дав змогу пересвідчитись, що тато і мами підтримують всі ініціативи дитячого садочка і дбають про здоров’я своїх дітей.

Четвер об’єднав шанувальників гімнастики: «Сила, грація, краса». Діти старшої групи «Сонечко» відвідали КЗ ДЮСШ №2, де мали змогу не тільки побачити тренування та виступи вихованців спортивної секції, але й самі випробували свої сили та вміння на гімнастичних снарядах. А показовий виступ маленької гімнастки вихованки Глущенко Софії групи компенсуючого типу «Барвінок» не залишив байдужим нікого з присутніх.

П’ятниця стала кульмінацією Олімпійського тижня, оскільки заплановані на цей день заходи пройшли під девізом: «Спорт єднає покоління». Ранок розпочався із акції: «Малюємо разом із матусею улюблену спортивну іграшку». В день на майданчиках стартувала весела ігрова руханка. А завершальним акордом стало надвечір’я, коли всі: батьки, вихователі, діти, дідусі та бабусі об’єдналися для участі у спортивно-ігровому дозвіллі, яке пройшло у світі природного ланшафту лісового масиву «Басівський». Кожен, хто приймав участь у цьому дійстві, отримав заряд позитиву, доброго гумору та мав змогу поласувати кулішем. А головне, вкотре було доведено, що спорт – це потужний засіб, який згуртовує всіх в єдину команду під назвою «Купава».