4 жовтня Всесвітній день тварин

жджВсесвітній день захисту тварин — це свято, яке допомагає об’єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Рішення про святкування Всесвітнього Дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи. Дата свята, 4 жовтня вибрана не випадково. Цього дня в 1226 році помер Франциск Ассизський, заступник і покровитель звірів і птахів. Святий Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхню біль і страждання гостріше за свої власні.

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини — це частина сім’ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу тощо, і в той же час, тварини, як і раніше страждають від людської жорстокості.

Організації із захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні масові заходи. В останні роки заходи, присвячені Всесвітньому Дню захисту тварин, проходять більш ніж у 60 країнах світу.

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.