Далі

«ВЕДМЕДИК»
«Ведмедик умивається» – вихідне положення (В.п.)– основна стійка, руки зігнуті в ліктях і притиснуті до тулуба долонями вниз. Пальці, ніби, втримають м`ячик, яблуко. Поперемінно приводячи через сторони (по круговій амплітуді) кисті рук до себе виконати рух «ведмедик вмиває мордочку». Темп повільний. Вдих змінюється видихом синхронно зі зміною рук. Психологічна установка: вранці ведмедик самостійно вмивається прохолодною чистою водичкою, приємною на смак.
«Ведмедик п`є молоко» – В.п. – ноги на ширині плечей, спина пряма, кисті рук із оберниними одна до одної долонями зблизити на рівні нижньої частини живота так, ніби ними охоплюють пляшечку з молоком. Не змінюючи положення кистей (вдих), повільно згинаючи руки в ліктях, піднести уявну пляшечку до рота (голова трохи відхиляється назад). Після цього з видихом повернутися у в.п.. Психологічна установка: ведмедик із задоволенням п`є поживне і смачне молоко.
«Ведмедик п`є молоко і присідає»: Не припиняючи виконання попередньої вправи, синхронно з рухами рук присісти (вдих). З видихом повернутися у В.п. Психологічна установка:: животик у ведмедика наповнюється смачним молоком і це змушує його присісти на траву.
«Неповоротка ходьба на задніх лапах»: В.п. – ноги на ширині плечей, руки вниз, плечі трохи опущені, голова нахилена вперед.. Згинаючи праву руку і праву ногу, синхронно перемістити їх угору, перенісши при цьому центр ваги тіла на ліву ногу. Корпус відхиляється вліво, рух супроводжується вдихом. Те ж саме – лівою рукою та ногою.
Психологічна установка: неповороткі рухи імітують ходьбу ведмедика на задніх лапах. Ходьба виконується з невеликим погойдуванням тулуба.
«Ведмедик танцює»: В.п. – ноги на ширині плечей, руки внизу. Відриваючи ступню правої ноги від підлоги, торкнутися носком лівого коліна. Рух супроводжується вдихом, а повернення у В.п. – видихом. Те ж саме виконати лівою ногою. Психологічна установка: ведмедик випив молока і тепер весело танцює.
«Ведмедик стає на чотири лапи»: В.п. – те ж саме. Трохи зігнувши ноги в колінах, нахилити тулуб вперед з опусканням рук до підлоги і упором на долоні. Почергово піднімаючи та опускаючи (синхронно) праві руку і ногу та ліву руку і ногу, імітувати ходьбу ведмедика. Центр ваги зміщується то на праву половину тіла, то на ліву. Дихання довільне. Тулуб і голова трохи повертаються вбік, що здійснюють рух. Психологічна установка: ведмедик біжить по зеленій галявині до своєї мами.
«Ведмедики граються»: В.п. – основна стійка, руки зігнуті в ліктях і притиснуті до тулуба, кисті на рівні плечей, долоні повернуті вниз. Виконати
колові рухи по вертикалі почергово: від себе, вперед, униз, до себе. Кисті ніби утримують яблуко. Дихання довільне Психологічна установка: ведмедик на залитій сонцем галявині біля струмка весело грається із друзями

«Ведмедики борсаються у річці» В.п. – упор присівши, кисті рук на підлозі долонями вгору, спина пряма. Одночасно обома зігнутими в ліктях руками (кисті не міняють положення) здійснити рух вгору до рівня надбрівних дуг (вдих). Повернутися у в.п. Психологічна установка: ведмедики весело борсаються у річці. гріє лагіднє сонечко, легкий вітерець розносить бризки води.
«Ведмедик оглядається навкруги» В.п. – те ж саме. Виконати повороти голови вправо і вліво, руки від підлоги не відривати.
Психологічна установка: ведмедик із цікавістю оглядається навкруги.
«Ведмедик весело підстрибує» В.п. – те ж саме, що і у вправі 5 Підскоки на місці з відриванням обох ніг від підлоги. Дихання повільне.
Психологічна установка: ведмедик продовжує бавитися на галявині.
«Ведмедик запишався» В.п. – ноги на ширині плечей, руки внизу. Повільно підняти розслаблені кисті по вертикалі вгору (вдих), розводячи їх у сторони і згинаючи руки у ліктях. Повернутися у в.п. (видих)
Психологічна установка: ведмедик побачив їжачка і хоче показати який він великий та сильний.

Неповоротка ходьба на «задніх лапах». Повторити вправу 4.