Положення

Умови проведення міського етапу
ІХ Міжнародного екологічного конкурсу «Смачно, корисно, барвисто»

Гасло конкурсу: «Наше здоров’я з садів, городів, ланів і лук».
Мета конкурсу
Пропаганда здорового способу життя, виховання гармонійно розвиненої особистості, формування екологічної культури школярів шляхом поглиблення знань з валеології, популяризації оздоровчої культури харчування, створення умов для творчого розвитку особистості.
Учасники конкурсу
Конкурс проводиться у таких вікових категоріях:
І – вихованці дошкільних навчальних закладів віком 5-6 років та їхні батьки;
ІІ – учні 1 − 3 класів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку;
ІІІ – учні 4 − 6 класів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку.
Загальні вимоги
1. Роботи мають бути виконані індивідуально.
2. Оцінюватися будуть лише роботи, виконані учасником самостійно, без використання Інтернету.
3. Роботи повинні мати «візитну картку»: на зворотному боці друкованими літерами слід вказати номінацію, назву роботи; прізвище, ім’я; вік автора; клас; повну назву, поштову адресу навчального закладу (область, район, місто/село), телефон, е-mail; прізвище, ім’я, по батькові педагога.
4. До кожної роботи слід додати заяву про згоду батьків чи законного опікуна на обробку персональних даних дитини.
5. Роботи, виконанні з недотриманням вимог, а також роботи, що містять орфографічні, стилістичні, морфологічні помилки, розглядатися не будуть.
6. Конкурсні роботи не рецензуються та не повертаються авторам.
7. На міський етап конкурсу приймаються роботи лише переможців закладу (І місце в кожній номінації).
Номінації конкурсу
Для першої вікової категорії:
– мініатюра «Елітне здоров’я»;
– художні роботи «Підставка під тарілку», «Лялька з шухляди на кухні», «Кулінарна книга “Мій здоровий другий сніданок”»;
Для другої вікової категорії:
– мініатюра «Елітне здоров’я»;
– художні роботи «Підставка під тарілку», «Лялька з шухляди на кухні», «Кулінарна книга “Мій здоровий другий сніданок”»;
– вірш «Ода овочу».
Для третьої вікової категорії:
– мініатюра «Елітне здоров’я»;
– мультимедійна презентація «Прянощі на кухні»;
– художні роботи «Підставка під тарілку», «Мода на кухні», «Кулінарна книга “Мій здоровий обід”».
Вимоги до конкурсних робіт
1. Мініатюра «Елітне здоров’я». Прославляння здорового харчування. 1 аркуш формату А4, не більше 10 рядків, 14 шрифт Times New Roman, інтервал 1,5.
2. Вірш «Ода овочу» (хвала будь-якому обраному овочу). Максимальний обсяг 4 строфи по 4 рядки у кожній, 20 шрифт.
3. Мультимедійна презентація «Прянощі на кухні». Програми Power Point, Prezi; до 20 слайдів; тематика презентацій: використання прянощів у приготуванні страв, місцеві (регіональні) стави, прянощі моєї місцевості (опис, ілюстрації, використання в кулінарії).
4. Художні роботи для першої і другої вікових категорій:
«Підставка під тарілку» − формат А3, робота з твердого матеріалу (картон, пластик, корок тощо), оздоблена за допомогою довільної техніки виконання;
«Лялька з шухляди на кухні» − лялька «Кухар» або «Куховарка», виготовлена на основі дерев’яного кухонного приладдя (велика ложка, товкач, макогон тощо) з довільних матеріалів;
«Кулінарна книга “Мій здоровий другий сніданок”» − рецепт на 1 аркуші формату А3 вертикальної орієнтації, в якому мають бути відображені інгредієнти та спосіб приготування сніданку. Текст має бути написаний від руки або надрукований на принтері разом з малюнком (фотографією) готової страви.
При оцінюванні буде братися до уваги можлива допомога дорослих у виконанні робіт.
5. Художні роботи для третьої вікової категорії:
«Підставка під тарілку» − формат А3, робота з твердого матеріалу (картон, пластик, корок тощо), оздоблена за допомогою техніки декупаж;
«Мода на кухні» − комплект для кухаря (фартух і рукавичка), виготовлений із тканини відповідно до власних уподобань, фантазій. При оцінюванні буде братися до уваги можлива допомога дорослих у виконанні роботи.
«Кулінарна книга “Мій здоровий обід”» − рецепти страв обіду (суп, друга страва, десерт) на 3 аркушах формату А3 вертикально орієнтації, в яких мають бути відображені інгредієнти та способи приготування страв. Текст має бути написаний від руки або надрукований на принтері разом з малюнком (фотографією) готових страв.
Терміни проведення
На міський етап конкурсу роботи надсилаються до 11 лютого 2016 року в Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки Сумської міської ради.