28 жовтня День анімації

мул.А все це почалося з мультиків … Сучасні технології дозволяють зараз кваліфікованим аніматорам витворяти на наших блакитних екранах таке, про що в далекому 1892-му році навіть і не мріяли, і навіть (майже напевно) це ще не могло б наснитися в самому казковому сні. Отже, у французькому місті Парижі, 28-го жовтня 1892-го року, якийсь ентузіаст, чарівник, популяризатор науки і художник, винахідник і невимовний романтик Еміль Рейно провів демонстрацію дивного для його сучасників видовища – «оптичного театру». Місце демонстрації було вибрано їм дуже символічно – це був «Кабінет фантастики» в залі музею Гревен. Демонстрація носила назву в дусі глибокої народної французької вуличної культури – «пантоміма що світиться», де нехитрі мальовані картинки скоювали такі ж нехитрі, але абсолютно дивовижні рухи. Звичайно ж публіка була в захваті. Зараз-то ми розуміємо, чому. А кому не подобаються мультики? А якщо комусь і не подобаються, то це буде лукавство, адже всі ми колись були дітьми і всі любили ті чи інші казки, особливо ті, які можна було побачити на екранах в кіно і телевізорі.
З тих давніх пір анімація зазнала безліч революційних змін, а майбутнє обіцяє ще і ще.
Днем народження анімації, на думку французів, вважається дата 30-го серпня 1877-го року, коли Еміль Рено запатентував свій винахід для демонстрації рухомого зображення під назвою «праксиноскоп». До речі, його перша демонстрація членам Французької Академії, за даними проекту DilovaMova.com, відбулася трохи раніше, а саме 20-го липня, коли Еміль представляв свою наукову доповідь, обгрунтовуючи технічну сторону свого винаходу.
Значення та внесок анімаційного кіно в розвиток і життя нашого суспільства не можна недооцінювати, адже анімація надає яскраву можливість виражати практично неосяжну, чуттєву й емоційну сутність як внутрішнього, так і оточуючого нас світу, робить істотний інформаційний вплив.
Ми приєднуємося до привітань, які лунають в цей прекрасний день на адресу всіх аніматорів! Вітаємо і всіх шанувальників цього казкового мистецтва!

Зі святом анімації і приємного перегляду Вам!