21 березня Міжнародний день лялькаря

podiya03-02Міжнародний союз діячів театру ляльок на черговому засіданні домігся визнання того, що лялькарі теж мають право на своє професійне свято.

        Дійсно, яке ж свято без ляльок. Адже вони – наші супутники, перші іграшки, вірні товариші. В цей день всі театри світу, художники, реставратори, колекціонери і антиквари відзначають своє свято – світле, радісне і довгоочікуване.

      Вперше Міжнародний день лялькаря відзначили у 2003 році. З тих пір він став дуже популярним не тільки серед винуватців торжества, але і серед дітей, у яких з`явився додатковий привід побувати там, де панують дива – в лялькових театрах, магазинах іграшок, майстернях художників та реставраторів.

         У багатьох дошкільних закладах України в рамках цього свята силами дітей демонструють спектаклі, розповідають історію створення ляльок в різних країнах. Все це дуже подобається дітям, для яких ляльки – це уособлення щастя, чарівництва і гармонії. Не стоять осторонь і дорослі. У репертуарі лялькових театрів для них передбачені спеціальні спектаклі – мудрі й оригінальні, які не поступаються за своєю гостротою будь-яким іншим.

         У цей день прийнято відвідувати ляльковий театр або виставку. А якщо ви домосід, або просто хочете провести день у колі своєї родини, то можна зіграти домашній спектакль, в якому не буде ні дітей, ні дорослих, а тільки ляльки і світ казок.