ЯКОЮ МАЄ БУТИ ДОМАШНЯ ВЕЧЕРЯ?

У дитячих закладах діти отримують достатню кількість вуглеводів, жирів, а білків, особливо тваринного походження, — інколи недостатньо. Тому батькам необхідно регулярно цікавитися меню і відповідно доповнювати вечерю дітей продуктами, що містять тварин¬ний жир (молоко, сир, яйця, риба), якщо вони були відсутні в меню.
Найдешевшим і найціннішим носієм білків є сир, тому батькам потрібно турбуватися, щоб частіше готували дитині страви з нього на вечерю. Корисний також мед. Мед з молоком, кисломолочними продуктами підвищують гемоглобін.
Необхідно привчати дітей їсти з хлібом кефір і молоко, у такий спосіб збагачується амінокислотний склад їжі.
У домашню вечерю обов’язково включають фрукти, овочі й соки, щоб доповнити денне харчування в дитячому закладі вітамінами, мінеральними солями і мікроелементами (наприклад, морквяний, томатний, виноградний, сливовий соки; яблука або інші фрукти).
Багато каротину міститься в моркві, в організмі він перетворюється на вітамін А. Морква має бути щоденним продуктом у харчуванні дитини, особливо в зимово-весняний період.
Орієнтовне меню домашньої вечері
І варіант
• Томатний сік — 100 г;
• яйце або вінегрет;
• салат або картопляне пюре
з зеленим горошком — 200 г;
• молоко, здобна булочка або білий хліб з медом;
• фрукти

ІІ варіант

Морквяний сік — 50-100 г;
• сирок дитячий або сир — 100 г;
• кефір — 200 г (з хлібом);
• яблуко або апельсин