Далі

Дуже прикро, що звичаї, правила та навички наших предків – основа здорового способу життя зараз загублені або забуті. Але спробуємо проаналізувати звичаї, до яких привчали наших прабабусь їхні матусі. Почнемо з самого ранку. Проста процедура вмивання. Всі знають, що це очищає і освіжає шкіру і все? Не так просто. Пригадайте, коли мама запитувала вас у дитинстві: «Вуха вимив, а за вухом?». Будьте вдячні своїм мамам, вони віддаляли від вас ваші хвороби та старість. Згідно східній медицині на вушній раковині за формою, яка нагадує дитину в утробі матері, багато активних точок, які впливають на енергетику всіх органів тіла. А крім того під вухами проходять сонні артерії. Тому в ранці треба мити не тільки вуха та шию, але й розтирати їх махровим рушником. До речі, масаж вушних раковин входить в комплекс тібетського та корейського цілительства.

Наших бабусь та дідусів вчили і руки щільно витирати, масажуючи кожен палець окремо. У нігтях пальців рук починається та закінчуються всі енергетичні канали, які регулюють роботу легенів, серця, нирок, кровообігу, теплоутворення, товстого та тонкого кишечника. Гармонізація їхньої роботи дуже важлива. Крім того, ви вже знаєте, що цілителі Сходу по гнучкості пальців рук визначали ступень «зашлакованості» організму. І одним із засобів його очищення пропонували масаж рук. Якщо ви не будете лінуватися та при кожному митті рук будете дуже ретельно витирати кожен палець вам не потрібно буде робити спеціальний масаж зачищення організму від шлаків. До речі, не буде ні заусінець, ні ципок.

Наші бабусі навіть в після революційну розруху не випускали дітей вранці натщесерце, а примушували їх з’їсти кусень хліба, ложку каші без масла та цукру, випити води. Навіщо? Відповідь знайдемо у йогів. Виконуючи вранці вправи, вони обов’язково п’ють воду. При цьому активність організмі гармонізується: включається кишково-шлунковий тракт та видільна система.

Тепер про вечірній ритуал. Перед сном не тільки в нашій країні, але й на Сході прийнято було мити ноги. Вважається, що вода не тільки змиває бруд, але й уривки чужих, не завжди позитивних біополів, вирівнює течію енергії в 6 енергетичних каналах, які розташовані на стопах ніг – січового міхура, нирок, селезінки і підшлункової залози.

fiz004І ще порада – перед сном сядьте перед дзеркалом і хвилин 10 розчісуйте волосся неметалевою щіткою або грібенцем. Розчісуйте відкинув усі думки або думаючи про щось приємне. Так готувалися до сну не тільки в Україні, але й у Англії, і в Америці. Такий масаж сприяє росту волосся, знімає денну напругу, розслабляє, перетворюючи дорослого на дитину.

Багато корисних прийомів знали наші пращури і для аварійних випадків. Всі знають, що треба робити при опіках, а от при кровотечі – ні. Наприклад: при кровотечі з носової порожнини треба декілька разів перетягнути середній палець лівої руки (по нижньому краю нігтя) – і кров зупиниться. Згідно східної медицини, саме тут знаходиться активна точка каналу кровообігу, яка регулює роботу судин та серця.

Користуйтеся знаннями наших бабусь і не хворійте!

fiz005