27 березня Міжнародний день театру

podiya03-01 Вперше професійне свято діячів театрального мистецтва відмітили у 1962 році після того, як відповідне рішення було прийнято на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

Міжнародний інститут театру при ЮНЕСКО – найбільша в світі неурядова організація, що займається образотворчим мистецтвом.

Національні центри, регіональні ради і комітети представлені в майже 100 країнах світу. Для любителів театрального мистецтва День театру також є справжнім святом, адже до цього дня приурочені всілякі урочисті заходи в “храмах культури”, різні театральні фестивалі, а деякі театри намагаються до цього дня представити прем’єри нових спектаклів.

     За традицією, щорічно з нагоди Міжнародного дня театру до світового театрального співтовариства звертаються найвпливовіші діячі світової культури. Першим автором міжнародного послання до Дня театру у 1962 році був французький письменник, художник і кінорежисер Жан Кокто, а цього року до громадськості звернеться південноафриканський драматург, режисер і дизайнер Бретт Бейлі.