1 лютого Міжнародний день десерту
Святкування дня десерту почалося з появи нового виду ласощів – кейк-попа, а згодом символом цього дня стали й інші тістечка.
Міжнародний день десерту – неофіційне свято, але це не заважає йому ставати все популярнішим у світі, пише ІА АСС з посиланням на Гордон.
Його створення ініціювала американка Енджі Дадлі – блогерка й кондитерка. Вона прославилася як авторка десерту кейк-поп. Вважають, що саме його поява 1 лютого 2008 року і дала старт святу.
Кейк-поп – десерт, що нагадує чупа-чупс (цукерку на паличці). Спочатку його готували з бісквітного тіста і шоколадної глазурі, але пізніше з’явилися варіації цієї страви.
Ідея мініатюрного тістечка у вигляді кульки сподобалася не всім, але сама Дадлі в неї повірила і стала випікати численні варіації кейк-попів. Вона почала надавати їм різної форми і випікати тістечка до свят: Різдва, Хелловіну, Дня подяки.
Невдовзі такі тістечка стали затребуваними: вони подобалися аудиторії різного віку і були зручною стравою для подавання на вечірках і дитячих святах.