6 грудня – День рукавиці

Зустрічайте! Дуже незвичайне зимове свято – День рукавиці. Його щорічно відзначають 24 грудня у деяких країнах, особливо у тих, де у цей час сніг та мороз. Любителі та шанувальники рукавиць розуміють, що взимку залишати руки без захисту від холоду небезпечно.

Напевно, багато хто з нас використовував рукавиці у своєму житті. Деякі, мабуть, все ще використовують. Це наші улюблені речі, які ми одягаємо, коли ліпимо сніжки чи сніговики. Вони також зігрівають наші руки від холодного хрусткого снігу, який ми збираємо та кидаємо один в одного.

Насправді рукавиці більш ефективно зберігають тепло рук, ніж рукавички (пальчатки). Погодьтеся, що окремо пальці швидко замерзають. Зазвичай в’яжуть рукавиці з вовни, але вони також можуть бути виготовлені зі шкіри, трикотажу та інших матеріалів. В’язати рукавиці із синтетичної пряжі не варто, вони не зігріють руки в мороз.

Безумовно, зима – пора року непередбачувана. Погода постійно змінюється від сильних морозів до відлиги та сльоти. Щоб бути готовими до всього, краще мати в гардеробі кілька пар рукавиць.  Пропонуємо одягти свою улюблену пару цього необхідного зимового аксесуару і прогулятися свіжим повітрям, адже Ви не замерзнете, якщо на Вас одягнені рукавиці!