1 лютого – Міжнародний день десерту

Нині у світі тисячі рецептів приготування десертів і кожен по-своєму унікальний. Серед найпопулярніших – морозиво, шоколад, цукерки, еклери, чізкейки, тірамісу, макарон, «Захер», панакота, брауні, розмаїття східних солодощів… У кожній країні свої солодкі традиції і кожен витвір кулінарного мистецтва відрізняється не тільки особливим смаком, а й дизайном.

Десерти зазвичай асоціюються з солодкими тістечками, але фрукти, ягоди, горіхи і навіть сир – теж десерти, та ще й корисні, – зазначають дієтологи.
Правильні, здорові солодощі не містять доданого цукру, мають натуральний склад, мінімальну калорійність та яскравий смак, тож варто орієнтуватися саме на них