27 серпня Свято Жнив

Свято, про яке відомо ще зі Старого Заповіту: “… земля, що п’є дощ, який падає часто на неї, і родить рослини, добрі для тих, хто їх і вирощує, вона благословення від Бога приймає …” (Евр.6:7). “… І свято жнив первоплоду праці твоєї, що сієш на полі. І свято збирання при закінченні року, коли ти збираєш з поля працю свою…” (Ісх.23:16). Святкується це свято завжди, починаючи з останньої неділі серпня або в останню неділю вересня.

Зараз фестивалі врожаю, за даними проекту DilovaMova.com, проводяться по всьому світу, це стосується і Австралії, і Швеції, і Індії. У Китаї, наприклад, подібний фестиваль проводиться в середині осені. Він також відомий як фестиваль Місяця. Вважається, що цей звичай прийшов з давніх часів, коли китайці приносили жертву Місяцеві, який вважали символом гармонії і достатку. Китайські родини збираються, щоб з’їсти традиційні місячні тістечка і розповідають в цей день один одному безліч народних казок про “місячну діву”.

Однак, все ж не варто забувати про те, що зовсім не зайвим буде подякувати на таких заходах саме тому, хто дає і дійсно благословляє всі ці дари для нас!